onsdag 22 februari 2012

Sportlov

Halva lovet har gått och vi har inte gjort mycket sportigt alls.

Igår var vi visserligen och lekte runt i typ Andys lekland, bara 20 ggr mindre. Men barnen hade jätteroligt. Speciellt killen som lärt sig slå volter och kullerbytta på alla möjliga olika underlag = jag är alltid vettskrämd.

Idag tog vi steget närmre sport och åkte till parken för en liten åktur på skridskor.
Har själv inte stått på ett par sedan säkert 20 år sedan. Tror knappt att balansen finns där, än mindre att åka med en 30 kg tung lillkille som aldrig åkt.
Men inte kan väl det stoppa oss....han måste ju få lära sig och då är det bara att ställa upp.
Trist nog hade de inte så små skridskor så att tjejen fick på sig några.

Väl ut på isen och några tag med skridskorna (herrmodell - de sa att alla var likadana) konstaterade jag att detta gick absolut inte! Höll ju på att drutta på rumpan hela tiden. Killen skulle absolut inte heller ut.
Efter lite trixande med kassan kunde jag sen få på mig ett par andra skridskor, dvs dammodell (jo visst hade de det...typer) och så genast gick det mkt bättre.
Men killen skulle fortfarande inte.
Men när jag åkt runt ett tag och retat honom lite, och att lilltjejen fick sig en runda kom han ut på isen igen.
Sen fick jag knappt av honom.
Det var tydligen jätteroligt, speciellt när "vicka" på rumpan för att få fart och lärde sig göra "köttbullar".

Nu ska han till isen varje dag ända tills vi ska åka hem! Pust......

2 kommentarer:

  1. Typiskt stjernfeldt junior att inte vilja testa innan han har koll på läget! Fast väldigt klokt att inte kasta sig över ngt innan han vet vad han ska göra. Att han sedan vill åka varje dag förvåning mej inte heller. Tänker på hur det var med skidskolan och skidåkning i Österrike förra året. Från att ha legat i snön och vägrat åka till att det knappt gick att få honom och M att sluta när dagarna var slut och liftarna stängde. Jag vågar påstå att innan vecka är slut åker han skridskor sågat det står härliga,till! Kramar farmor

    SvaraRadera
  2. Vad härligt det ser ut. Visst är det svårt i början innan man får läget under kontroll, men vad kul att L ändrade sig och lärde sig så fort. När jag var liten åkte vi skridskor jämt, det fanns alltid (tror jag) is någonstans. Men nu är man väl som bambi på hal is, men det skulle vara kul att testa. L får träna och försöka slå morfar någon gång, för då går det undan. Kramar till er alla och många pussar till den lilla tvåan. Mormor.

    SvaraRadera