måndag 7 januari 2013

Lagom dos av Sverige

Det måste man ha varje år. Lägg därtill att man även bör träffa de man vill träffa.
Det har vi hunnit med, både förra året och i år.

Två veckors ledighet har vi spenderat med jul, klappar, julmat, limpa, svenskt smågodis, nyår, släkt, vänner, bowling, bio, shopping, restaurang, bilåkning, wii-spel och annat spel. Ja en hel massa som sig bör.

Juldagarna spenderades som i vanlig ordning vartannat år i Lommarp med släktingar. Där vi trängs allihopa på en rätt så stor yta med jul, mat, tomte och det i dagarna tre. Tomten kom och det var tur tyckte barnen eftersom det var en rätt stor hög att dela ut. Många stora paket och några små och julklappsspelet som sig bör gick vilt till. Juldagen bjöd också i sedvanlig ordning på spelkväll och det var många som tyckte att många bröt mot många regler, värst var den där smålänningen till E. sambo ( =). )

Därefter åkte vi till Norrköping och mitt föräldrahem för firande nummer två med föräldrar och bror med familj och så hans vilda lilla krabat till 1,5 åring. Vi firade en till julafton med många paket, triss-skrapande utan högvinst. Vi hann också med en bowling där jag lyckades komma på andra plats i "tävlingen" med blygsamma resultatet på 108 p. Det var en höjdarrunda men avslutades på trevligare sätt med en tapaskväll. Bio i 3D med The Hobbit hann vi också med och lämnade mormor, morfar/farmor, farfar själva med alla barnen.

Väl tillbaka nere i Skåne var det så dags att fira nyår. Med oss till SE hade vi köpt en finfin stek från favorit restaurangen med noggranna instruktioner om hur köttet skulle skötas. Något gick dock fel varpå köttet ruttnat och vi fick bege oss på köttjakt på nyårsafton. Även i SE kan det bli utplockat i diskarna, men vi lyckades hitta en fin bit älgfilé iaf.
Kvällen och natten tillbringades på vår gamla gata med våra kära grannar. Fantastisk mat, vin, drink (min favorit appeltini) musik bjöds det på och den avslutades tvärt iaf för min del då jag blev lite för sömnig i ögat och kröp till sängs med barnen i tidiga timmen.

I övrigt har vi annars bara umgåtts, slappat, lekt, gått promenad, cyklat och shoppat lite kläder. Precis som det ska vara!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar