onsdag 7 november 2012

Tokigt barn

Varför är det så enerverande när man hör ordet "varför" minst 20 gånger varje dag?
Det är lilltjejens mest använda ord för tillfället. Används om allt, till allt och till allt och alla.
Då är det ju rätt så skönt när man så till sist också fick höra ordet "därför" när jag frågade henne "varför"

Eftersom den lilla tjejen fortfarande och mycket envist fortfarande använder sig av blöja är det rätt skönt att märka att hon numera inte gillar kissiga sådana. Men det är inte så skoj när hon inte vill sova, har kissat, ropar på en att den ska bytas och när man väl kommer upp till hennes rum, så sitter hon redan på skötbordet......

Hon har ju också vanan inne att tugga tuggummi. Påminner varje gång att det ska spottas ut när man inte längre vill ha det.
Klart att man ser att det inte längre tuggas, frågar självklart var det är. "Ingenstans" får man som det mest självklara svaret någonsin. Till slut kommer det fram att det visst inte är någonstans för "det ligger i magen. Jag sväljde det"

Igår kväll kunde damen inte sova, så det kom små fötter trippandes nedför trappan.
Efter lite övertalningsförsök låg hon en stund i soffan till vi sa att det minsann var dags att gå och sova. Hon kunde inte ligga i soffan eftersom hon inte hade varken täcke eller kudde där. Smart svar kommer att hon minsann "kan ta filten", så var det utklarat.
Till slut får vi nog och meddelar fröken att det är dags att gå. Då drar hon upp filten över sig och huvudet, gömmer sig och säger "Agnes finns inte här".
Tänk att man kan vara så finurlig bara för att man inte vill ligga i sin säng....

Idag lyssnade vi på musik när vi åt. Pratade om att Agnes härmar nästan allt när hon också var tvungen att säga "magnifyingglass". När pappa sen frågade henne om musiken var bra, svarade lillan att det vet hon inte. Men om musiken inte är bra, vad är den då, frågar pappan henne. "Skit". Så var det med det!

Till slut måste också nämnas den store killen. Han som är så duktig i skolan och gör allt utan att egentligen knussla. Läxor varje dag, matte, skriv och läsläxa. Inte nog med det, han gör läxor även på svenska och spanska. Till det så är han också världens mest omtänksamma lilla pojke och bästa storebror till denna lilla knastjej som omnämnts ovan. Han lär henne saker på det mest barnpedagogiska sätt som finns, tröstar henne när hon är ledsen och så klart retar gallfeber på henne, precis som sig bör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar