onsdag 26 september 2012

Gediget schema

5 dagar går fort, alldeles fort, speciellt om man har trevligt. Och det får man väl säga att vi har haft de senaste dagarna när föräldrarna har varit här.

Har också passat på att drilla dom hårt i Bukarestlivet. Ett fullspäckat schema låg för deras fötter när de hoppade av planet.

Vad har hunnits med då kan man ju undra? Får väl sammanfatta det hela lite, dels för egen del och säkerligen även för föräldrarna som säkerligen glömmer bort hur det mesta faktiskt var.

I onsdags fick de se lillkillen spela tennis innan det blev dags för en klassisk rumänsk middag med fyllda paprikor. (köttfärs, dill, ris i en tomatsås)

I torsdags tog de med sig tjejen till parken Herastrau där de tydligen tittade på en massa fiskar innan de mötte mig på Hard Rock Café för en lunch. Därefter var det dags att ta sig an Bukaresttrafiken och vi åkte till den stora marknaden Obor. Där gömmer sig ett antal, ett stort antal, olika stånd med frukt, grönsaker, blommor, kött och fisk. Köpte dock inget av det sistnämnda då allt mer eller mindre såg väldigt dött ut. Fick också med dom in i ett annat marknadsstånd där det fanns kläder skor och annat krimskrams. Pappa köpte sig en snygg skjorta, tjejen ett par rosa skor och allt klarades av på rumänska och innan pappa fick dåndimpen och bara ville hem.

Fredagen bjöd på lite sämre väder så de fick då besöka Grigore Antipa museumet www.antipa.ro när vi andra jobbade eller gick i skolan. På eftermiddagen åkte vi bil (alldeles för långt enligt fadern) upp till en by som heter Berceni där vi, tillsammans med en annan familj lärde oss mosaikens konst.
Barnen pillade och trixade, jag pillade och trixade och mamma och pappa gjorde en bra insats när de gjorde sina krukor. Att pappa mest gav sin till tanten bredvid för att hjälpa honom, det är en annan historia.

Under helgen åkte vi sedan en mycket härlig väg upp till Sibiu där vi spenderade en kväll. Mer om den resan hittar ni under sidan "resor".

Så i måndags var då sista dagen ochoff they went men vi är kvar.......
Bildbevis nedan

1 kommentar:

  1. Ni ser ut att ha haft fantastiska dagar! Så fina mosaiksaker ni tillverkat. Det är så roligt att följa era förehavanden där nere i Bukarest . Härligt att höra om marknaden , men jag måste säga att jag tycker att det var en klar fördel att vissa saker såg döda ut. Tänker då speciellt på fiskarna och köttdjuren! Skulle vilja se dej komma hem med en hel levande ko eller höna för att ha råvaror för en middag! Ha en fortsatt fin och händelserik höst och låt oss följa med på era äventyr , om än på avstånd. Kramar till Er alla i massor.

    SvaraRadera