måndag 17 september 2012

Driftiga ungdomar

Förra veckan ringde det på dörren. Då var det tre tjejer som delade ut en flyers om att det skulle vara en skattjakt i vårt compound på fredagen.
Två dagar senare kom de igen för att ta upp anmälningar. Klart mina skulle vara med.

I  fredags gick vi så ut till stora gräsmattan.
Tjejerna höll på att fixa klart allt, inga barn sågs till, bara lilla A som var så förväntansfull.
De stora tjejerna (7-15 år gamla) tog A på armen och gick för att hämta de andra barnen.
En kvart senare dyker de upp igen med A i sin vagn och ett släptåg av barn.
Därefter satte de igång.
Det var rusning efter ballonger med ledtrådar, pusselbitar till kartor som skulle samlas in, olika lekar och charader som skulle göras (det var ett gediget schema de hade kartlagt) innan det en timme senare var dags för höjdpunkten då alla fick varsin present!

Under hela denna tid (och nån timme efter kalaset dessutom) såg jag inte till A överhuvudtaget. Kan bara säga att jag är väldigt imponerad över dessa tjejer som tagit sig för att anordna detta för de små barnen.
* Det var inget skoluppdrag, allt var på eget initiativ
* De gjorde sin egen marknadsföring och intresseanmälningar, samtidigt som de planerade och organiserade allt själv (deras föräldrar hade inte en aning om vad de hade för sig)
* De utförde själva leken med bravur, organiserade och samtidigt mycket hänsynstagande och ansvarstagande.

Jag hoppas att detta blir resultatet av den dyra skolan vi skickar våra barn till och hoppas på att få se frukten av detta vid fler tillfällen än ett.

1 kommentar:

  1. Håller med dej om att det finns driftiga ungdomar. Vi vuxna måste bara komma ihåg att lita på deras förmåga och släppa fram dem. Vi får inte sluta att se att nästa alla ungdomar är trevliga och duktiga. Tänk bara på alla goa killar och tjejer som varit med oss i österrike genom åren inga problem att umgås över åldersgränserna där inte! Roligt för de mindre barnen också att göra något tillsammans.

    SvaraRadera