onsdag 30 maj 2012

Super internationella

Så har vi varit mycket internationella denna helg. Visserligen kan man väl förstå det med tanke på var vi bor, men det har varit extra mycket nu, och trevlig dessutom.

Började i fredags med att lillkillen fick gå på födelsedagskalas på Hard Rock café. Och i sann internationell anda (amerikansk?) så bjöds hela klassen (20 barn) samt parallellklassen (ytterligare 20 barn) och så var självklart alla föräldrar med välkomna att stanna för mat och dricka.

På kvällen kom så våra serbiska vänner och vi begav oss ut i den mycket blöta rumänska kvällningen och hamnade först på en libanesisk restaurang. ( toaletten här var en av de mest fantastiska jag någonsin varit på. handfatet var format som en önskebrunn och det var som att gå in i tusen och en natt)
Vi avrundade kvällen på en brittisk pub med lite andra polska vänner.

Lördagen spenderades först på amerikanska skolan där det var "International Day". Sverige deltog inte denna gång utan vi gick istället omkring och insöp skolans int anda. Vi drack amerikansk cola, tysk öl, mexikansk mojito, åt franska crepes, belgiska våfflor, indisk chicken tikka, nigerianska någonting, sockervadd, pakistanskt kycklingspett. Barnen pysslade och spelade en massa spel från just det landet vi besökte och en massa annat.

På kvällen var det så dags för Eurovision Song contest som vi självklart skulle se. Men först blev det lite barbecue och till det hade vi bjudit in lite vänner, som nästan alla hade en sång med i finalen. Det var ett polsk par, våra serbiska övernattare, ett brittiskt par och ett svenskt par till. Vi svenskar var ju klart tvungna att vara i majoritet för att heja på Loreen.

En mycket lyckad kväll med mycket mat, prat och trevligt umgänge som så avslutades med skumpa.

Vilken härlig internationell helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar