tisdag 22 maj 2012

Svärföräldrarnas besök

Så har vi då släppt av svärföräldrarna på flygplatsen idag.
De har besökt oss i 5 dagar och det har varit 5 intensiva, korta och händelserika dagar.

Vad har vi då hunnit med kan man undra?
De har lekt med barnen
De har passat barnen medans jag och maken gick på Norges nationaldagsfirande
Jag och svärmor har varit på en klassisk "barn-och moderträff" med andra expats. Hon tyckte inte att det var hennes grej. Alls. Överhuvudtaget.
Vi har varit på världens bästa restaurang och ätit supergod mat, eller stek/biff vad vi nu må kalla det. Stället heter iaf OSHO.
Vi har också, på väg till ett apotek, slunkit in på en privat läkarmottagning där svärmor fick en tid en minut senare att träffa läkaren. Hade väl aldrig hänt i SE? Eller? Hon fick också penicillin utskrivet, men som den goda svensk hon är, tog hon inte ut medicinen förrän urinprovet var inlämnat dagen efter....
Vi har hunnit ut till Rumäniens kust och jetset ställe....Mamaia.
Har gått på stranden och samlat en massa snäckor.
Vi har också åkt gondol över hela kustremsan. Enkel väg var biljetten fick vi förklarat av oss 2 km senare.
Vi glömde A jacka på en bensinstation....OCH fick den tillbaka dagen efter.
Svärfäräldrarna tog sig en egen tur med bilen ner till stan. Efter några antal trånga gator fick de tydligen nog, åkte till IKEA och åt köttbullelunch och konstaterade att de aldrig skulle kunna bo i denna stad, eller någon stad överhuvudtaget.
På det stora hela, många trevliga dagar.....på återseende.
http://www.osho-restaurant.ro/
http://www.aftonbladet.se/resa/resmal/europa/rumanien/article12028449.ab


1 kommentar:

  1. Mycket trevligt och härligt att besöka er, men du har helt rätt när du säger att mrT och jag inte är några storstadsmnniskor. Nej inga stadsmänniskor över huvud taget. Dessutom ger storstadtrafiken mej nästan hjärtinfarkt! Herre Gud , finns det inga trafikregler i det landet? Om det finns är det i allafall ingen som bryr sig om dem men att vara hos er och bara vara tillsammans gör det värt att riskera livet emellanåt. Mycket har vi sett och gjort och det ska ni ha ett stort TACK för. Vi kommer tillbaka men innan dess ligger en lång sommar då vi får vara tillsammans mycket. Längtar!!!!! Kramar till er alla / farmor

    SvaraRadera