lördag 9 juli 2011

Goda grannar och andra trevligheter

 Var kan man hitta goda grannar och vänner om inte här nere på Hassellunden?!
Vänner till barnen.....det är bara att springa till nästa hus så hittar man alltid någon att leka med, oavsett ålder. Det känns som "förr i tiden" (för jag är ju så gammal) när alla lekte med alla även om man var yngre eller äldre. De äldre tog helt enkelt hand om de yngre.....

Och sen goda vänner till de äldre i husen med. Om man inte hittar någon bekant att frottera sig med här nere....ja då vet jag inte var man ska leta. Och vem kan man egentligen inte fråga om allt och hitta saker man behöver om inte hos grannar. Det kan vara allt från socker, mjölk, barnpassning, bilbarnstolar, skottkärror m.m.m.
Det är på grund av alla dessa trevligheter som vi har kvar vårt hus just nu....ska vi släppa eller behålla? svårt beslut som jag tänker på varje dag.

Nåja...nog av dessa tankar just nu. Vad har då hänt sedan sist?
Vi har lekt med grannarna, hoppat på deras studsmatta, barnen har badat, åkt fyrhjuling, haft vattenkrig, har knappt sett barnen....den ena en rymmare, den andra stor nog att gå iväg själv.
Vi har fikat på svenska jordgubbar, vi har ätit ostbågar och druckit vin ( ja ni kan ju gissa vilka som gjort vad) Vi har påtat i trädgården.....rensat ogräs så det står härliga till....har dessutom anlagt en ny rabatt...så här blev den.

Ja och sen det viktigaste;
Barnens PAPPA har äntligen kommit hem. Han kom i torsdags kväll....och vilka härligt glada miner från oss alla. Det var så skönt att se honom efter nästan 3 veckor så det var inte klokt!
Lilltjejen sprang sedan omkring dagen efter, ropandes på "pappa" och letade efter honom när han var på jobbet en sista dag.
Vi har så också hunnit med en tur på stan, fika där och så klart lite shopping ( se shoppingsidan) och matlagning av Thaigryta (här hittar vi alla ingredienser vi vill ha) Så har det också blivit lite Kristianstad....

Ikväll ska vi dricka vin med grannen, ja äta mat också så klart. Det ska bli trevligt!
Säger bara en sak; ni som har goda grannar - se till att behålla dom och vårda er gemenskap. Ni som inte har goda grannar - flytta och skaffa nya! Det är så mycket värt!!


2 kommentarer:

  1. Det är så kul att ni är hemma i huset! Vi vill absolut att ni behåller huset och kommer tillbaka hit efter era år utomlands!! Kram Weronica

    SvaraRadera
  2. Härligt att höra att ni är en komplett familj nu. Det måste ha varit en underbar känsla för er alla efter så många veckor. Och så en hel dag tidigare än planerat. Håller med, goda grannar är värt mycket, och kompisar till barnen. Det är svårt att välja bort. Kramar från Mormor på landet.

    SvaraRadera