måndag 3 juni 2013

Juni

Jahopp....då var det dags för midsommarmånadens månad. Var tog Maj vägen? Någon som vet?
Själva har vi som vanligt haft en hel del på vår agenda, så vad har då hänt kan man undra?

Först har vi letat efter en ny housekeeper/nanny. Det har inte varit lätt och jag fick ha 10 intervjuer innan vi hittade rätt. Får bara hoppas att vi har hittat den vi söker, tiden får väl utvisa det. Orkar bara inte med samma procedur en gång till. Så i fredags var det alltså dags för A sista dag och idag har C börjat. Dock inte på fulltid ännu eftersom hon jobbar kvar hos sin andra familj juni ut vilket har fått oss till att vända ut och in på våra vänner och lagt ett schema som gör att L kan gå i skolan, A vara hemma och jag gå till jobbet. Det blir nog bra det här....!

Sen har killen gått och blivit med i en tävling som heter "Spelling Bee" Det går ut på att barnen får ett ord som de sedan ska upprepa och stava till högt....i mikrofon....på en scen....inför alla kompisar och föräldrar. Just nu håller de på att träna för fullt, men på onsdag är det dags för den första tävlingen. Tufft säger den stolta mamman!

Jag har också hunnit med ytterligare en resa till Sighisoara och Viscri med jobbet. Skönt att komma från staden ett tag och få andas lite lantluft.

Förra helgen var det så dags för ytterligare två festligheter och det stavas International Day (på skolan) och K.A.R.A.O.K.E.
På dagen besökte vi land för land för att lära oss vad de olika länderna kan erbjuda i mat- och kulturväg. På kvällen förvandlades vi till de stjärnor vi är och iväg drog Madonna, Britney Spears, Adele, Elton John, James Hetfield och en liten S som inte ville klä ut sig. Vi bjöds på många underhållande uppvisningar så natten försvann iväg mycket fort, lite för fort kan nog vissa tycka, jag inkluderad.

Denna helgen har varit mer stillsam och det var mycket tacksamt emottaget. Vi har grillat med familjen W och sedan sov jag med barn över och A fick ha sin första sleepover någonsin. Kan tilläggas att de somnade sent. Dagen efter vankades det bio  - Epic -  som mycket väl kan rekommenderas. Två barn somnade inne på bion, men vaknade sedan lite gladare. Vi har också hunnit med att städa upp i vårt garage och rensat en hel del.

Nu får vi se vad denna vecka har att erbjuda.....
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar