måndag 10 december 2012

Snö

Vaknade i morse, tittade och såg inget annat än....just det.....snö.
Så har det då kommit även till oss.
Och med snön kommer också kaoset, förvirringen och den totala avsaknaden av ansvar och empati.

Barnen var själaglada att de äntligen kunde gå ut, kasta snöboll och göra snöänglar. Har sett hur det snöat i Sverige och längtat och längtat.
Själv kan jag väl inte säga att jag har längtat och längtat, snarare fruktat.
Dels på grund av att vi ännu inte plockat ner studsmattan och dels för trafikkaoset som blir än värre när snön lägger sitt fina vita täcke på marken.

Idag tog det mig 40 min för att bara ta mig ut till stora vägen, ca 4 km. På denna sträcka har man kunnat konstatera att det är sniglar på vägen. Och de som inte vill anpassa sig (har empati och medkänsla för medtrafikanter) kör helt sonika ut i mötande vägfil och dundrar om hela kön. I bästa fall kan de smita in någonstans längre fram i kön, annars möts de av ilskna tutor och bilar som nästan kör i diket och varpå kön blir ännu längre för oss laglydiga.
Vi kan också konstatera att skotta snö är det ingen som gillar. Det åker iväg dit det är snabbast att skyffla det för stunden, dvs ingen framtidsförhållning här inte. Ofta åker snön ut på vägen och möts av bilarna istället......hmmmm.
Kan inte heller låta bli att förundras över det faktum att man inte har denna framförhållning när det gäller snön. Vi vet att det kommer att komma mer snö.....börja då bygg på snöhögar som ligger så långt bort som möjligt från det som ska röjas, så det blir enkelt att hålla rent det nyskrapade, även när det kommer mer snö och högarna måste fyllas på. Enklare att hålla rent från snö och det blir mindre kaos när det annars i detta fall blir mindre och mindre yta att köra/parkera på.
Det som också är så fascinerande är arbetslaget det tar att skotta. Minst 10 man som ska skotta en yta på 5m2, samtidigt och självklart minst 2 förmän/kvinnor som pekar på var man ska skotta. Det är effektivisering på hög nivå! ( ja lite ironisk är jag nog)

Nåja.....lek i snön, check. Varm choklad, check.
Låt vintern komma!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar